Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Lunchtaartje

Ankie van der Kruk
Prikkels, september 2014

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa, gekookt in bouillon
  • 400 gram courgette, grof geraspt
  • 400 gram zoete aardappel of wortel, fijn geraspt
  • 8 takjes basilicum, fijn gesneden
  • 3 grote eieren, geklutst
  • zout en eventueel peper

LunchtaartjeBereiding

Roer alle ingrediënten door elkaar en schep alles in een ingevette taartvorm. Zet ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden). Je kunt het taartje zowel warm als koud eten.


Naschrift redactie:

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten.

Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.