Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Koolrabi-cremesoep

Ankie van der Kruk
Prikkels, maart 2015

Het is weer voorjaar en er liggen weer heerlijke jonge groenten in de winkel, zoals koolrabi. Koolrabi heeft een frisse, zachte smaak. Je kunt hem gekookt of rauw in een salade eten. Hij is rijk aan vitamine B en C en vezels, en is een bron van kalium en magnesium.

Ingrediënten

  • 2 koolrabi's, in blokjes
  • 400 ml groentebouillon
  • 150 ml sojaroom of rijstroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels platte peterselie

KoolrabiBereiding

Fruit de koolrabiblokjes in de olijfolie en giet daarna de bouillon erbij. Laat zachtjes pruttelen tot de groente zacht is. Pureer het mengsel en roer er daarna de fijngeknipte peterselie door. Laat enkele minuten op een laag vuurtje staan. Roer er daarna de sojaroom door, maar laat het niet meer koken. Breng eventueel op smaak met een beetje zout.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten.

Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.