logo

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Kokosquinoa met groenten en gemarineerde kip

Ankie van der Kruk

Prikkels, maart 2020

p25-recept 2Ingrediënten

Voor de kokosquinoa met groenten:

200 gram quinoa

400 ml kokosmelk

800 gram groenten naar keuze

4 eetlepels kokosolie

zout

Voor de gemarineerde kip:

500 gram kipdijfilet

4 eetlepels ketjap, glutenvrij

1 eetlepel olijfolie

1 theelepel komijn

1 theelepel gemalen koriander

zout/peper

Bereiding

Bestrooi de kip met peper en eventueel zout (ketjap bevat al veel zout, dus extra zout is niet altijd nodig). Roer de overige ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg hier de kip in. Zet het minstens twee uur in de koelkast. Haal dan de kip uit de marinade en bak hem in twee eetlepels kokosolie mooi bruin. Haal de kip uit de pan. Blus het vet af met wat water en roer de marinade erdoor. Als dit kookt, leg je de kip er weer in en laat je deze gaar sudderen.

Breng de quinoa aan de kook in de kokosmelk met wat zout en laat het ongeveer vijftien minuten koken. Haal van het vuur af en laat het met het deksel op de pan nog tien minuten staan. Als je de quinoa te droog vindt, kun je er extra kokosmelk doorheen doen. Kook de groente beetgaar en roer er dan voorzichtig twee eetlepels kokosolie door.

Tip: Je kunt verschillende groenten gebruiken, zoals peultjes, doperwten, maïs, courgetteblokjes, sperzieboontjes, broccoliroosjes. Kies groenten die je goed verdraagt.


Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar je darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kun je ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als je darmen hierop beter reageren.


Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: