Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Kiprolletjes met zalm

Ankie van der Kruk
Prikkels, juni 2017

Ingrediënten:17-kiprolletjes

4 kipfilets
1 zalmfilet van ongeveer 125 gram
1 dl kippenbouillon
2 dl soya cuisine of rijstroom
Klein bosje platte peterselie
Zout en eventueel peper

 

 

Bereidingswijze

Sla de kipfilet plat en snijd deze horizontaal open, maar niet helemaal doormidden. Leg hem open en strooi er een beetje zout en eventueel peper op. Snijd de zalm in vier repen. Leg een reep op elke kipfilet en rol de kipfilet strak op. Zet het rolletje met een dun touwtje vast, als een rollade. Stoom de rolletjes vijftien minuten boven kokend water in een stoommandje met een deksel erop.

Breng ondertussen de bouillon met de soya cuisine aan de kook en doe de fijngesneden peterselie erbij. Laat dit sudderen tot sausdikte. Verwijder het touwtje van de kiprolletjes en snijd deze in schuine plakken. Giet de saus er overheen. Dit recept smaakt goed bij gekookte rijst met broccoli, worteltjes of doperwten.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar je darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kun je ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als je darmen hierop beter reageren.