Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Kaneelpudding

Ankie van der Kruk

Ingrediënten

1 liter melk, lactosevrije melk of rijstmelk

60 gram kokosbloesemsuiker

80 gram maïzena

1 eetlepel Ceylon kaneel

Bereidingswijze

Je kunt deze pudding het beste een dag van tevoren maken. Roer de helft van de kokosbloesemsuiker, de maïzena en de kaneel door elkaar. Giet er wat melk bij en roer dit tot een egaal papje. Zet de rest van de kokosbloesemsuiker met de melk op een matig vuur en laat dit aan de kook komen. Roer het maïzenapapje erdoor en blijf goed roeren tot het flink ingedikt is. Druk magnetronfolie op de pudding, dit is tegen velvorming. Laat de pudding wat afkoelen en giet deze daarna in een mooie puddingvorm. Zet deze in de koelkast tot de pudding helemaal is afgekoeld en ingedikt. Stort de pudding vlak voor het serveren op een mooi bord en strooi er nog een beetje kaneel overheen.


Tip: In plaats van kaneel te gebruiken, dat in grote hoeveelheden wordt afgeraden bij het FODMAP-dieet, kun je een vanillestokje (opengesneden) meekoken met de melk en twintig minuten laten trekken. Schraap vervolgens de zaadjes uit het stokje en roer deze door de melk. Volg verder het recept zoals hierboven.


Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar je darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kun je ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als je darmen hier beter op reageren.


Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: