Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Jongerenafdeling PDSB

Sammy Busscher
Prikkels, Wachtkamereditie september 2015

Leuk dat je dit leest! Misschien heb je pas te horen gekregen dat je Prikkelbare Darm Syndroom hebt of herken je de klachten bij jezelf. Als jongere kan het lastig zijn om te horen dat je chronisch ziek bent en misschien weet je niet goed hoe je daarmee moet omgaan. Een lidmaatschap van de PDSB kan je daarbij helpen.

Binnen de PDSB hebben wij een jongerenafdeling voor mensen tot 30 jaar. Twee keer per jaar wordt er een jongerendag georganiseerd, waarop je met andere jongeren in contact kunt komen die te maken hebben met dezelfde klachten. Dat geeft veel steun, gewoon iemand die zegt: "Dat heb ik nou ook altijd," of "Ja, bij mij snapt ook niemand hoe erg de buikpijn kan zijn." Daarnaast kun je ook tips uitwisselen en bieden we activiteiten aan die kunnen helpen bij je PDS.

De nadruk ligt altijd op een gezellige, ontspannen dag met leuke activiteiten en workshops. Zo hebben we het thema ontspanning gehad, waarbij we onder andere een workshop yoga en een workshop bootcamp hadden. Ook hebben we een keer een workshop gekregen van een blogger die ongezonde recepten omzet in gezonde(re) recepten, en die ons liet zien hoe je een recept dieetproof kan maken.

Naast de jongerendagen hebben we ook een besloten Facebookgroep waar je steun of hulp kunt vragen aan andere jongeren met PDS wanneer je dit nodig hebt. Bijvoorbeeld als je klachten ineens veranderen en je niet weet wat je ermee aan moet, of wanneer je iets nieuws wilt proberen en benieuwd bent of anderen daar ervaring mee hebben.

Dus: heb jij PDS(-klachten) en heb je behoefte aan contact met andere jongeren met PDS op een ontspannen en leuke manier? Meld je dan aan bij de PDSB en dan zie ik je graag op de volgende jongerendag!