Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Groenteschotel uit de oven

Ankie van der Kruk

Prikkels, september 2017

11-receptIngrediënten
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
2 courgettes
1 aubergine
5 tomaten, eventueel de zaadjes verwijderen
2 eetlepels verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
2 eetlepels olijfolie
200 gram quinoa
Zout en peper

Bereidingswijze
Snijd de groenten in gelijke stukken. Doe deze in een vuurvaste ovenschaal en vermeng ze met de olijfolie, tijm en een beetje zout en peper. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de groenteschotel ongeveer 30 minuten bakken en roer deze halverwege goed door. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de groenteschotel uit de oven en roer de quinoa erdoor.

Quinoa is glutenvrij en er zitten veel vezels en eiwitten in. Ook bevat het meerdere belangrijke aminozuren, mineralen (ijzer en magnesium) en vitamines B en E.


Naschrift redactie
Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar je darmen niet tegenkunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kun je ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als je darmen hierop beter reageren.