Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Groenten met quinoa en oregano

p15-receptAnkie van der Kruk

Prikkels, september 2018

Ingrediënten   

  • 200 gram quinoa
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 6 eetlepels verse oregano of 6 theelepels gedroogde oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml soya cuisine of rijstroom
  • 100 ml groentebouillon
  • zout/peper

Bereidingswijze

Kook de quinoa volgens de verpakking. Snijd de groenten in niet te kleine blokjes. Doe de olijfolie in een pan en bak de groenten. Als deze beginnen te garen, doe je 3 eetlepels fijngesneden verse oregano of 3 theelepels gedroogde oregano erbij. Breng op smaak met zout en peper. Maak de saus door de soya cuisine of rijstroom, de groentebouillon en de rest van de fijngesneden of gedroogde oregano door elkaar te roeren en langzaam aan de kook te brengen. Laat de saus iets inkoken tot deze wat dikker is. Voeg eventueel wat zout of peper toe. Giet de saus over de groenten en meng de quinoa door het geheel.


Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar je darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kun je ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als je darmen hierop beter reageren.