Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Gevulde pompoen

Ankie van der Kruk

Prikkels, december 2017

33-gevulde-pompoenIngrediënten  

1 kleine (bio) pompoen
75 gram gekookte quinoa
200 ml kokosmelk
20 gram kokoscrème (santen)
1 bouillonblokje
1 rode paprika
2 eetlepels pompoenpitten
1 theelepel kurkuma
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
2 eetlepels fijngesneden koriander
Zout/peper

 

Bereidingswijze

Verwarm de kokosmelk iets en los de kokoscrème en het bouillonblokje erin op. Laat het geheel afkoelen. Snijd een flink stuk van de bovenkant van de pompoen en haal het zaad en de draden eruit. Bestrooi de binnenkant van de pompoen met zout en peper. Snijd eventueel een klein stukje van de onderkant van de pompoen af als hij niet rechtop blijft staan. Zet de pompoen in een vuurvaste schaal.

Snijd de paprika in kleine stukjes. Roer de quinoa, paprikastukjes, pompoenpitten, kurkuma, gemberwortel en wat zout en peper goed door elkaar en vul hier de pompoen mee. Giet de kokosmelk hierop en roer alles voorzichtig door elkaar. Zet het kapje weer op de pompoen.

Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 160 graden tot de pompoen gaar is. Dit duurt ongeveer anderhalf uur. Wanneer je er met een satéstokje in prikt en de schil is zacht, dan is hij gaar.

Haal het kapje van de pompoen af. Snijd de pompoen van bovenaf in repen, zodat ze als een bloem uit elkaar vallen. Strooi de fijngesneden koriander erover.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar je darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kun je ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als je darmen hierop beter reageren.