Logoklein (Small)

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging

Egel PDSB bijeenkomstDe PDS Belangenvereniging heeft ongeveer 3500 leden. Bij een groot ledenaantal worden we serieus genomen bij belangenbehartiging en zijn we een belangrijke factor in het verbeteren van de kwaliteit van leven van PDS-patiënten. Door lid te worden helpt u uzelf en anderen. De PDSB kan PDS helaas niet genezen, maar wel het leven met PDS verbeteren!

De contributie is € 25 per kalenderjaar. (Leden die in het buitenland wonen betalen iets extra i.v.m. hogere verzendkosten.) Ook als u verderop in het jaar lid wordt betaalt u € 25. U krijgt dan nog alle Prikkels van dat jaar toegezonden. Als u lid wordt in november of december hoeft u in dat jaar niet meer te betalen en krijgt u alleen Prikkels van december gratis.

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden lidmaatschappen van patiëntenverenigingen. Kijk in het overzicht van Independer, in de Zorgwijzer of vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. De PDSB is aangesloten bij Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland. Bovendien kunt u de contributie terugverdienen met de vele kortingen die u kunt krijgen.

U kunt lid worden door het aanmeldingsformulier in te vullen. In onze privacyverklaring kunt u lezen hoe wij uw gegevens opslaan.
U kunt ook lid worden van onze besloten Facebookgroep.

Wat krijgt u als lid van de PDSB

Word Lid

De voordelen op een rij:

Word nu lid!

Opzeggen

Bent u net lid geworden? Dan heeft u 2 weken bedenktijd om eventueel toch nog af te zien van het lidmaatschap.
Bent u al langer PDSB-lid? Indien u geen PDSB-lid meer wilt zijn, dient u voor 1 december op te zeggen via Mijn PDSB, of  dit schriftelijk of per e-mail mede te delen aan de ledenadministratie. Vermeld uw lidnummer en naam- en adresgegevens. U ontvangt een schriftelijke bevestiging als bewijs van opzegging. Na maximaal een jaar worden uw gegevens dan uit onze ledenadministratie verwijderd.

Opzeggen of stilzwijgend verlengen van lidmaatschap

Bij het Juridisch Loket (gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie) staat over het verenigingsrecht het volgende:

Voor het opzeggen of stilzwijgend verlengen van lidmaatschappen bij verenigingen geldt een andere wetgeving, namelijk de regels van het verenigingsrecht. De regels over het opzeggen of stilzwijgend verlengen zijn terug te vinden in de statuten van een vereniging. De statuten worden door de vereniging zelf bepaald.

Adreswijzigingen

Bent u PDSB-lid en wilt u een wijziging van uw naam, adres, telefoonnummer of andere gegevens doorgeven, dan kunt u deze gegevens zelf aanpassen via Mijn PDSB. U kunt ook uw oude en nieuwe gegevens mailen naar eitartsinimdanedel.[antispam].@PDSB.nl.

Contact

Heeft u een vraag aan de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging of bent u om een andere reden op zoek naar onze telefoonnummers, e-mailadressen of andere gegevens? Kijk op de pagina Contact

Giften aftrekbaar

U kunt de PDSB ook steunen met een gift. Deze is (onder bepaalde voorwaarden) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De PDSB heeft namelijk de ANBI-status: Algemeen Nut Beogende Instelling.