Logoklein (Small)

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging

Egel PDSB bijeenkomstDe PDS Belangenvereniging heeft ongeveer 3500 leden. Bij een groot ledenaantal worden we serieus genomen bij belangenbehartiging en zijn we een belangrijke factor in het verbeteren van de kwaliteit van leven van PDS-patiënten. Door lid te worden help je jezelf en anderen. De PDSB kan PDS helaas niet genezen, maar wel het leven met PDS verbeteren!

De contributie is € 25 per kalenderjaar. (Leden die in het buitenland wonen betalen iets extra i.v.m. hogere verzendkosten.) Ook als je verderop in het jaar lid wordt betaal je € 25. Je krijgt dan nog alle Prikkels van dat jaar toegezonden. Als je lid wordt in november of december hoef je in dat jaar niet meer te betalen en krijg je alleen Prikkels van december gratis.

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden lidmaatschappen van patiëntenverenigingen. Kijk in het overzicht van Independer, in de Zorgwijzer of vraag dit na bij je zorgverzekeraar. De PDSB is aangesloten bij Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland.
Bovendien kun je de contributie terugverdienen met de vele kortingen die je kunt krijgen.

Je kunt lid worden door het aanmeldingsformulier in te vullen. In onze privacyverklaring kun je lezen hoe wij je gegevens opslaan.
Je kunt ook lid worden van onze besloten Facebookgroep.

Wat krijg je als lid van de PDSB

• Vier maal per jaar het tijdschrift Prikkels (download gratis een proefnummer!)
  • De mogelijkheid om tegen reductie deel te nemen aan de landelijke PDS-infodag en gratis aan de lotgenotendag en regiobijeenkomsten
  • De mogelijkheid tot uitwisseling van ervaringen met lotgenoten
  • Toegang tot de uitgebreide informatie in het Ledengedeelte
  • 15% korting op ontlastingsonderzoek en boeken op Darmklachten.nl
  • Gratis online cursus FODMAP-dieet
  • 40% korting op het FODMAP-boodschappenboek
  • 10% korting op Alles van Vitals
  • 20% korting op supplementen en andere producten bij Nova Vitae
  • Korting op supplementen bij De Roode Roos
  • 12,5% korting bij De Online Drogist en bij WinkelGlutenvrij
  • Diverse andere kortingen en acties
  • De mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de informatie- en adviesdienst van de Steungroep Arbeidsongeschiktheid
  • Een lidmaatschapspasje dat tevens als toiletpasje kan dienen.

Word Lid

De voordelen op een rij:

Word nu lid!

Opzeggen

Ben je net lid geworden? Dan heb je 2 weken bedenktijd om eventueel toch nog af te zien van het lidmaatschap.
Ben je al langer PDSB-lid? Als je geen PDSB-lid meer wilt zijn, dien je voor 1 december op te zeggen via Mijn PDSB, of dit schriftelijk of per e-mail mede te delen aan de ledenadministratie. Vermeld je lidnummer en naam- en adresgegevens. Je ontvangt een schriftelijke bevestiging als bewijs van opzegging. Na maximaal een jaar worden je gegevens dan uit onze ledenadministratie verwijderd.

Opzeggen of stilzwijgend verlengen van lidmaatschap

Bij het Juridisch Loket (gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie) staat over het verenigingsrecht het volgende:

Voor het opzeggen of stilzwijgend verlengen van lidmaatschappen bij verenigingen geldt een andere wetgeving, namelijk de regels van het verenigingsrecht. De regels over het opzeggen of stilzwijgend verlengen zijn terug te vinden in de statuten van een vereniging. De statuten worden door de vereniging zelf bepaald.

Adreswijzigingen

Ben je PDSB-lid en wil je een wijziging van je naam, adres, telefoonnummer of andere gegevens doorgeven, dan kun je deze gegevens zelf aanpassen via Mijn PDSB. Je kunt ook je oude en nieuwe gegevens mailen naar eitartsinimdanedel.[antispam].@PDSB.nl.

Contact

Heb je een vraag aan de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging of ben je om een andere reden op zoek naar onze telefoonnummers, e-mailadressen of andere gegevens? Kijk op de pagina Contact

Giften aftrekbaar

Je kunt de PDSB ook steunen met een gift. Deze is (onder bepaalde voorwaarden) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De PDSB heeft namelijk de ANBI-status: Algemeen Nut Beogende Instelling.

Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218