Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

De Pil

Egel=pillen slikkenDatum: 01-12-2014

Aalt van de Glind

Vier jaar voor mijn beroerte, ging ik voor het eerst alleen op reis. Wel ging P. D. Syndroom mee, zoals altijd en overal, en dus ook op een achtdaagse vlieg- en busreis naar Capadocië in Turkije. De hele familie was er al eens geweest, en nu was ik aan de beurt. Er ging reisleiding mee, en dat was voor het thuisfront en voor mij een veilig idee. Eerst naar de GGD. Een prik was nodig en ik moest vooral pillen meenemen tegen diarree en goed opletten met wat ik wel en niet zou eten en drinken.

Natuurlijk gingen ook zonnebrandcrème, keeltabletjes, neus- en oordruppels, paracetamol, bloedverdunners, bloeddrukverlagers en Egel restaurantDuspatalin tegen mijn PDS mee, evenals een trui tegen de kou en een plu tegen de regen. Er lag op de pas tussen kust en binnenland een halve meter sneeuw, maar de plu kon in de koffer blijven. De reis verliep prima. Ik heb genoten van de geweldige natuur, de imposante cultuur, de indrukwekkende historie en de gastvrijheid.

Maar nu de pil, want daarover gaat dit verhaal. Of eigenlijk niet. Want in het eerste hotel pakte ik wat kleren uit, keek in m'n pillentasje en… geen diarreepillen! Alles twee keer nagekeken, niet gevonden. In het derde hotel alles nog eens nagezocht en m'n pil ook daar niet gevonden. Maar dat was niet erg. Want van dunne poep heb ik geen last gehad. Ook niet van mijn dikke darm. Dat kwam, denk ik, door de ontspannen sfeer, door niet te veel te eten, wel veel te drinken en door sommige dingen, zoals alcohol, te laten staan.
Een prachtige reis dus. Weer thuis, in de kast, op de plank bij de medicijnen, lag het doosje met de anti-diarreepillen.

Bronvermelding: www.aaltvandeglind07.nl

 

Terug naar Columns