Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Bloemkool met zoete aardappels en tijmsaus

Ankie van der Kruk
Prikkels, september 2013

Ingrediënten:

  • bloemkool
  • 750 gram zoete aardappelen, in niet te dikke plakken
  • 250 ml soya cuisine, sojaroom, rijstroom of haverroom
  • 200 ml bouillon naar keuze zonder smaakversterkers
  • 3 eetlepels verse tijmblaadjes

Bloemkool met zoete aardappels en tijmsausBereiding

De bloemkool in roosjes verdelen, de steel in smalle plakjes. Kook de bloemkool beetgaar (ongeveer 5 minuten). Blancheer de aardappelschijven gedurende 3 minuten. Doe de sojaroom met de bouillon en de tijmblaadjes in een pan en verwarm dit op een matig vuur tot de juiste dikte. Breng op smaak met weinig zout.
De bloemkool kunt u eventueel vervangen door broccoli, de zoete aardappelen door gewone aardappelen.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten.

Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.