Logoklein (Small)

 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Arbeidsparticipatietool Chronisch Zieken

Bekijk de Tool op arbeidsparticipatietool.nl.
Wilt u de app downloaden? Iedere organisatie heeft een eigen app. Zoek in de Android App store Google Play op PDS en werk. De app is gratis.

De PDSB heeft van het ministerie van VWS een voucher gekregen. Het vouchersysteem is onderdeel van de subsidieregeling voor patiënten- en gehandicapten-(pg-)organisaties. Ongeveer 220 pg-organisaties hebben 3 achtereenvolgende jaren recht op een voucher ter waarde van € 18.000. De voucher kan besteed worden in een samenwerkingsproject met ten minste 7 pg-organisaties. Alle informatie over de subsidieregeling voor pg-organisaties vindt u op de website van het Fonds PGO. De PDSB heeft gekozen om de voucher in te zetten voor het project 'Arbeidsparticipatietool'.

Op 12 juni 2014 hebben twaalf patiëntorganisaties de Arbeidsparticipatietool gelanceerd: een site en een app die de arbeidspositie van mensen met een (chronische) aandoening versterkt. Volgens de patiëntorganisaties is dit hard nodig.

Niet meer dan 30% van de mensen met een aandoening heeft een betaalde baan. Door onbekendheid en vooroordelen over de aandoening bij werkgevers, en omdat er voldoende kandidaten zonder beperking voorhanden zijn, vallen deze mensen bij selectieprocedures vaak als eerste af.

De website en de app (Android) zijn zo ontwikkeld dat werkgevers en mensen met een chronische aandoening of handicap, snel de informatie kunnen vinden die relevant is voor de betreffende beperking en de werksituatie. Stichting September denkt met de Arbeidsparticipatietool veel onbekendheid en koudwatervrees bij werkgevers te kunnen wegnemen, of problemen op de werkvloer te voorkomen: 'Op die manier willen wij bereiken dat meer mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen.'

Bekijk de Tool op arbeidsparticipatietool.nl.

Bekijk ook het filmpje over de arbeidsparticipatietool.

Meer informatie vindt u op www.stichtingseptember.nl/arbeidsparticipatietool

Logo nh arbeidsparticipatietool

Heeft u vragen over de tool of het project, mail dan naar Irene Spaan, reganam.[antispam].@pdsb.nl.

 

Het project Arbeidsparticipatietool valt onder Samen bouwen aan participatie.