Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

PDS-infodag 2019

zaterdag 2 november 2019

 
Tijd
13:00 tot 18:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 26 augustus 2019 t/m zondag 20 oktober 2019
Locatie
Beatrixgebouw, Montageweg/Jaarbeursplein Utrecht
Aantal deelnemers
maximaal 250
 

Egel infodag

INSCHRIJVEN

 

Op zaterdag 2 november zijn PDS-patiënten en anderen die geïnteresseerd zijn in Prikkelbare Darm Syndroom van harte welkom op de landelijke PDS-infodag in Utrecht.

Locatie
Programma
Workshops
Aanmelden  
Social media

Locatie

De PDS-infodag wordt gehouden in het Beatrixgebouw, Montageweg/Jaarbeursplein, Utrecht. Het hele programma vindt plaats op de 2e verdieping. 
Het Beatrixgebouw ligt direct naast Centraal Station Utrecht en is dus uitstekend te bereiken per openbaar vervoer. Volg vanaf het Centraal Station de borden ‘Jaarbeursplein’ en Beatrixgebouw. Bekijk vóór het reizen de route met OV of auto op www.jaarbeurs.nl/10/route.

Programma

 12:00 - 13:00 

 Registratie en ontvangst met koffie, thee, water en een grote informatiemarkt

 13:00 - 13:15  Welkom en opening door dagvoorzitter José de Haan, verpleegkundig specialist maag-, darm-, leverziekten
 13:15 - 13:45  De Gezonde Buik: wat leeft er in onze buik en waarom is het eten van groenten zo belangrijk? door dr. Melanie Meijer, huisarts en leefstijlarts
 13:45 - 14:15  Samen zelf en samen sterk, over samenwerken, eigenheid en krachten bundelen door Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting
 14:15 - 14:30  Vragen uit de zaal naar aanleiding van de lezingen
 14:30 - 15:00  Pauze bij de grote informatiemarkt
 15:00 - 15:45

 Eerste ronde workshops:

  1. Turn your pain into power door Inge Dekker van Pain2Power
  2. Powernaps door Saskia van Wessel van Saraja Slaapcoach
  3. Taoïstische Tai Chi door Ankie Boumans van Fung Loy Kok Institute of Taoism
  4. Vitamines en mineralen door Bianca Hermans van Compleat Coaching
 15:45 - 16:15  Pauze bij de informatiemarkt
 16:15 - 17:00

 Tweede ronde workshops:

  1. Turn your pain into power door Inge Dekker van Pain2Power
  2. Powernaps door Saskia van Wessel van Saraja Slaapcoach
  3. Taoïstische Tai Chi door Ankie Boumans van Fung Loy Kok Institute of Taoism
  4. Vitamines en mineralen door Bianca Hermans van Compleat Coaching
 17:00  Verzamelen bij de informatiemarkt en borrel
 17:00 - 17:10  Dankwoord en afsluiting programma door voorzitter Theo Spaan
 17:10 - 18:00  Lotgenotencontact onder het genot van een drankje en een hapje op de informatiemarkt

Workshops

1. Turn your pain into power

door Inge Dekker van Pain2Power

inge-dekkerTurn your pain into power: hoe kun je je gelukkig voelen, ook als je klachten hebt en je niet zomaar alles kunt wat je wilt? Daarover gaat deze vlotte workshop door coach en ervaringsdeskundige Inge Dekker van Pain2Power. Inge deelt in deze inspirerende workshop tips uit haar coachingspraktijk en uit haar eigen ervaring met twintig jaar chronische ziekte. Je kunt nu al gratis het mini e-boek Jong & Chronisch Ziek? Haal meer uit je leven aanvragen op haar site www.pain2power.nl. Daar vind je ook artikelen en filmpjes met tips om gelukkig(er) te leven met klachten.

2. Powernaps

door Saskia van Wessel van Saraja Slaapcoach

logo-saraja-slaapcursusMeer energie met een powernap: de do’s en don’ts. Veel patiënten met PDS voelen zich vermoeid overdag en kunnen wel een energieboost gebruiken. Een powernap kan dan uitkomst bieden. Het woord zegt het eigenlijk al: een powernap is een dutje waar je energie van krijgt. Maar is een powernap ook voor jou als PDS-patiënt wel zo geschikt? In deze workshop staan we stil bij de powernap. Wat is het nou eigenlijk precies? Wat is er zo lekker aan? En waar moet je op letten als je gaat powernappen? Deze en meer vragen komen aan bod. Je leert wat een powernap nu eigenlijk voor je kan betekenen, helemaal als je lijdt aan het Prikkelbare Darm Syndroom. We onderscheiden verschillende soorten powernaps en bespreken de verschillende effecten. Natuurlijk komt ook aan bod hoe je een powernap het beste uitvoert en ook wat je beter niet kunt doen als je wilt gaan powernappen. Tot slot reiken we ook nog enkele alternatieven aan voor een energieboost overdag.

3. Taoïstische Tai Chi

door Ankie Boumans van Fung Loy Kok Institute of Taoism

thijs-kolhoffBeoefening van Taoïstische Tai Chi-kunsten geeft rust en maakt je sterk en flexibel. Het begint heel simpel met het volgen van het voorbeeld van de instructeur, maar al snel ontdek je de positieve effecten op je spieren, pezen, botten en interne organen. Het is een manier van bewegen die stilte en balans brengt in lichaam en geest en aanzet tot natuurlijk herstel.

Fung Loy Kok Taoist Tai Chi geeft les op dertig locaties in Nederland en geeft een workshop op de PDS-infodag. Kom langs, doe mee en ontdek hoe deze eeuwenoude Chinese bewegingskunst jou kan helpen.

4. Vitamines en mineralen

door Bianca Hermans van Compleat Coaching

bianca-hermansVitamines & mineralen van A t/m D: je darmen oké!
Leer tijdens deze interactieve workshop welk effect vitamines en mineralen hebben op je darmen. We bespreken de functies, aanbevolen hoeveelheden, het gebruik van supplementen en meer. Tijdens de workshop gaan we samen aan de slag met het berekenen van jouw vitamine- en mineraleninname. Krijg je voldoende binnen of juist te veel? Aan het eind van de workshop ben je volledig op de hoogte!
LET OP: Zorg dat je van te voren de (gratis) app Cronometer-Nutrition Tracker hebt gedownload en bent aangemeld. We gaan namelijk tijdens de workshop met deze waardevolle app aan de slag!

Aanmelden

De inschrijving opent op 1 september.

Schrijf je voor 20 oktober in. Je komt dan bij het aanmeldformulier. Als je PDSB-lid bent moet je eerst inloggen. 
Er is een maximum aantal bezoekers voor deze middag, dus wacht niet te lang met inschrijven. 

Je kunt bij je aanmelding je keuze aangeven voor 2 workshops en 1 reserveworkshop.

Aanmelden via het formulier heeft de voorkeur, maar kan eventueel ook via telefoonnummer 088-7374688. Dit nummer is meestal op werkdagen bereikbaar tussen 15.00 en 17.00 uur en dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur. 

De kosten bedragen voor leden € 7,50 p.p. en niet-leden € 15,00 p.p. Introducés krijgen 50% korting en betalen dus € 7,50. 
PDSB-vrijwilligers en hun introducés hebben gratis toegang, maar moeten zich wel aanmelden. Er staat altijd een prijs genoemd in de bevestigingsmail, maar bij PDSB-vrijwilligers en hun introducés wordt er geen geld afgeschreven. 
Bij de toegangsprijs inbegrepen zijn alle lezingen, workshops, informatiemarkt en de hele middag hapjes en drankjes.

Bij aanmelding via de website machtig je de PDSB voor het afschrijven van het bedrag. Geef je je telefonisch of per e-mail op, wil je dan het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL03RABO0168769816 t.n.v. PDS Belangenvereniging te Leeuwarden, onder vermelding van je naam en aantal personen.

Heb je vragen over de PDS-infodag? Mail naar gadofni.[antispam].@pdsb.nl of bel 088-7374688 (op werkdagen meestal bereikbaar tussen 15:00 en 17:00 uur en op dinsdag ook tussen 19:00 en 21:00 uur).

Social media

Egel smartphoneWil je twitteren over of naar aanleiding van de PDS-infodag? Gebruik de hashtag #PDSdag en volg de @PDSB. Zowel op Twitter als op Facebook zullen wij tijdens de PDS-infodag nieuwtjes delen.

 

 

Terug naar boven

 

Terug naar Agenda

 

 

Inschrijven

Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: