Logoklein (Small)

 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Voorlichtingsbijeenkomst in Den Bosch

donderdag 9 maart 2017

 
Tijd
19:30 tot 21:30 uur
Inschrijfperiode
zaterdag 4 februari 2017 t/m donderdag 9 maart 2017
Locatie
Jeroen Bosch ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ Den Bosch
Aantal deelnemers
maximaal 170
Website
E-mail
 

Op donderdagavond 9 maart organiseren het Jeroen Bosch Ziekenhuis te Den Bosch en de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een gratis voorlichtingsbijeenkomst over Prikkelbare Darm Syndroom.

Programma

De zaal gaat om 19:00 uur open. De bijeenkomst is van 19:30 uur tot 21:30 uur.

  • Korte uitleg over de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging door Theo Spaan, voorzitter PDSB
  • Presentaties over het zorgtraject dat een patiënt kan doorlopen, door
    • E.J. van Overbeeke, huisarts bij huisartsengroepspraktijk De Vier Kwartieren in Boxtel
    • dr. D.L. Schipper, MDL-arts Jeroen Bosch Ziekenhuis
    • mw. M. de Geest, verpleegkundig consulent polikliniek MDL Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Presentatie over hypnotherapie bij PDS, door drs. M. Janssen, psycholoog NIP, integratief therapeut, PDS- en hypnotherapeut voor volwassenen en kinderen
  • Presentatie Voeding bij PDS door mw. C. van Mensvoort, diëtist.

Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Locatie

JeroenBoschZiekenhuisDe voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats in het Jeroen Bosch ziekenhuis aan de Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ 's-Hertogenbosch. 
Routebschrijvingen voor openbaar vervoer, fiets en auto vindt u op http://jbz.nl/Publicaties/103980/s-Hertogenbosch-. Als uw navigatiesysteem het adres niet kent, voer dan in: Vlijmenseweg 10, 5223 GW 's-Hertogenbosch. 

Aanmelden

De informatieavond op donderdag 9 maart is bedoeld voor PDS-patiënten en hun familieleden/relaties. De bijeenkomst is gratis.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via het het aanmeldformulier of telefonisch bij Ron Hersbach op nummer 088-7374655. Hij is het best bereikbaar dagelijks tussen 15.00 en 17.00 uur. 

Prikkelbare Darm Syndroom 

Naar schatting heeft één op de tien Nederlanders er in meer of mindere mate last van: vaak optredende maag- en darmklachten zonder dat de dokter daarvoor een oorzaak kan vinden. Heel wat mensen blijven met dit Prikkelbare Darm Syndroom (voorheen bekend als spastische darm) gefrustreerd rondlopen, terwijl er toch manieren zijn om er minder last van te ondervinden. 
Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een vervelende aandoening. De maag- en/of darmklachten kunnen het moeilijk maken om lekker te eten, te sporten, te reizen of sociale contacten te onderhouden. Patiënten kunnen niet altijd op begrip rekenen van hun omgeving: pijnklachten zijn niet zichtbaar en over de ontlasting wordt al snel lacherig gedaan. De behandeling van PDS is niet eenvoudig, want de oorzaken zijn niet volledig bekend. Bovendien kan alles er bij inwendig onderzoek goed uitzien, terwijl de darmen toch niet goed werken. Bij de behandeling kunnen medicijnen ingezet worden en u kunt uw dieet aanpassen. Dit helpt niet altijd. Daarom zijn artsen steeds op zoek naar nieuwe, effectievere behandelmethoden, zoals bekkenbodem- of hypnotherapie. 

Meer informatie

Informatie over deze voorlichtingsbijeenkomst vindt u ook op de website van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.  

 

Terug naar Agenda

 

 


Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

Word lid! De voordelen op een rij: