Logoklein (Small)

 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Voorlichtingsbijeenkomst in Uden

dinsdag 7 maart 2017

 
Tijd
19:30 tot 21:30 uur
Locatie
Ziekenhuis Bernhoven, Nistelrodeseweg 10, 5406 PT Uden
E-mail
 

Op dinsdagavond 7 maart organiseren Ziekenhuis Bernhoven te Uden en de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging een gratis voorlichtingsbijeenkomst over Prikkelbare Darm Syndroom. 

Programma

De zaal gaat om 19:00 uur open. De bijeenkomst is van 19:30 uur tot 21:30 uur.

  • De maag-darm-leverarts dr. Haarhuis en MDL-verpleegkundige Mieke van Rossum geven nadere uitleg over PDS en de behandelmogelijkheden
  • Theo Spaan, voorzitter van de PDS Belangenvereniging, vertelt wat deze patiëntenvereniging allemaal doet.
  • Ten slotte geeft Bas Rijnders, PDS-hypnotherapeut, uitleg over hypnotherapie om (overlast van) buikklachten te verminderen.

Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Bernhoven

Locatie

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats in Bernhoven, Nistelrodeseweg 10, 5406 PT Uden. Op www.bernhoven.nl/bezoekers/locatie-route-en-parkeren/ vindt u routebeschrijvingen voor openbaar en eigen vervoer. Vanaf de hoofdingang wordt de bijeenkomst bewegwijzerd.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.bernhoven.nl/formulieren/aanmeldformulier-dokter-op-dinsdag/. Op het formulier dient u het onderwerp PDS in te vullen en de datum 7 maart. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij Ron Hersbach op nummer 088-7374655, het best bereikbaar dagelijks tussen 15:00 en 17:00 uur.

Prikkelbare Darm Syndroom 

Naar schatting heeft één op de tien Nederlanders er in meer of mindere mate last van: vaak optredende maag- en darmklachten zonder dat de dokter daarvoor een oorzaak kan vinden. Heel wat mensen blijven met dit Prikkelbare Darm Syndroom (voorheen bekend als spastische darm) gefrustreerd rondlopen, terwijl er toch manieren zijn om er minder last van te ondervinden. 
Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een vervelende aandoening. De maag- en/of darmklachten kunnen het moeilijk maken om lekker te eten, te sporten, te reizen of sociale contacten te onderhouden. Patiënten kunnen niet altijd op begrip rekenen van hun omgeving: pijnklachten zijn niet zichtbaar en over de ontlasting wordt al snel lacherig gedaan. De behandeling van PDS is niet eenvoudig, want de oorzaken zijn niet volledig bekend. Bovendien kan alles er bij inwendig onderzoek goed uitzien, terwijl de darmen toch niet goed werken. Bij de behandeling kunnen medicijnen ingezet worden en u kunt uw dieet aanpassen. Dit helpt niet altijd. Daarom zijn artsen steeds op zoek naar nieuwe, effectievere behandelmethoden, zoals bekkenbodem- of hypnotherapie. 

Meer informatie

Informatie over deze voorlichtingsbijeenkomst over PDS vindt u ook op de website van het ziekenhuis Bernhoven

 

Terug naar Agenda

 

 

 

 


Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

Word lid! De voordelen op een rij: